system
دستاورد| تولید و صادرات پلی‌کربوکسیلات پودری صنعتی و نانو در پی تحریم/ استفاده از فوق روان‌کننده نانویی ایران ساخت در چند پروژه بزرگ ساختمانی
دستاورد| تولید و صادرات پلی‌کربوکسیلات پودری صنعتی و نانو در پی تحریم/ استفاده از فوق روان‌کننده نانویی ایران ساخت در چند پروژه بزرگ ساختمانی

دستاورد| تولید و صادرات پلی‌کربوکسیلات پودری صنعتی و نانو در پی تحریم/ استفاده از فوق روان‌کننده نانویی ایران ساخت در چند پروژه بزرگ ساختمانی


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 96117
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه مواد و محصولات شیمیایی صنعت ساختمان در پی تحریم واردات پلی‌کربوکسیلات از آلمان موفق به تولید و صادرات پلی‌کربوکسیلات پودری صنعتی و نانو شدند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری،  محمدعلی طاهباز، رئیس هیئت مدیره شرکت ژیکاوا درباره پیشینه فعالیت خود در این حوزه گفت: «دانش‌آموخته سال ۱۳۵۹ دانشگاه صنعتی شریف هستم که ۴۳ سال سابقه کار دارم که ۳۰ سال آن مربوط به حوزه مواد شیمیایی ساختمانی است. در مراحل توسعه محصولات در شرکت ژیکاوا، وارد حوزه فناوری‌نانو شدیم که تا از این فناوری برای بهبود محصولات استفاده کردیم.»

وی درباره زیرساخت‌ها و توانمندی‌های شرکت ژیکاوا گفت: «هشت خط تولید محصولات پودری، شش خط تولید محصولات مایع و یک خط تولید محصولات نانویی داریم که در مجموع ۶۰ نفر نیروی انسانی در ژیکاوا مشغول به کار هستند که هفت نفر از آن‌ها کارشناسی ارشد هستند. در ژیکاوا هشت دسته محصول داریم، محصولات آب‌بندی و عایق‌کاری، چسب‌های ساختمانی، ملات‌های مهندسی، پوشرنگ‌های نماسازی، مواد کمکی بتن و سایر مواد.»

طاهباز درباره محصولات این شرکت گفت: « در بخش افزودنی‌های بتن اقدام به تولید پلی‌کربوکسیلات پودری کردیم که این کار با تحقیق و توسعه انجام شد و در حال حاضر این محصول در مقیاس نانو و در مقیاس صنعتی تولید می‌شود و همچنین گواهی نانومقیاس آن دریافت شده است. ما 10 سال قبل این محصول را از آلمان وارد می‌کردیم که با تحریم مواجه شدیم، با انجام تحقیق و توسعه و همکاری مشترک موفق به تولید این ماده به صورت پودری شدیم. این محصول راحت و کارا بوده و برای آب‌های سرد و گرم قابل استفاده است. فرآیند توسعه و تولید آن پنج، شش سال طول کشید و در حال حاضر صادرات هم داریم.

وی افزود: در بخش آب‌بندی و عایق‌کاری، ژیکاسیلر و نفوذگرها را داریم که چندی پیش پانزدهمین سال تولید آن را جشن گرفتیم که طی سال‌های گذشته در استخرها و بسیاری از سازه‌ها از آن استفاده شده است.

طاهباز تصریح کرد: فناوری نفوذگرها نیز با الهام از یک محصول آمریکایی ساخته شده است. این ماده می‌تواند بتن را بهبود داده و استحکام آن را بالا ببرد. در بخش چسب‌های ساختمانی، چسب کاشی و سرامیک، چسب بلوک سبک و چسب یونولیت را داریم که براساس استاندارد ملی ایران و استانداردهای اروپا ساخته شده است. این چسب‌ها از نظر عملکرد مشابه نمونه‌های خارجی بوده ولی قیمت بسیار پایین‌تر دارد. این چسب‌های جایگزین بسیاری از چسب‌های خارجی شده‌اند.

وی افزود: در بخش ملات‌های مهندسی، گروت‌های مقاومت بالا، ترمیم‌کننده‌ها و بتن خشک داریم. با شهرداری‌ها و بخش خصوصی در این باره همکاری داریم و از این محصولات در سازه‌های مختلف استفاده شده است. حتی در پتروشیمی‌ها و صنایع نفت نیز این مواد استفاده شده است. در این بخش، محصول بندکشی آنتی‌باکتریال با مقاومت سایشی بالا و جذب آب کم داریم. در زمینه پوشرنگ‌های نماساز، ما ژیکافام، ژیکاتکس و میکرومنت را داریم که عمر بالایی داشته و در شرایط آب و هوایی مختلف قابل استفاده هستند. میکروسمنت بسیار مورد توجه و تایید معماران قرار گرفته است.

طاهباز گفت: در بخش محصولات نانویی هم ژیکاپوند آنتی‌باکتریال، سمنتکس خاکستری آنتی‌باکتری‌، ژیکافام آنتی‌باکتریال، ژیکاتکس سفید، ژیکایرون را داریم. ژیکایرون نوعی محافظ خوردگی بر پایه فناوری‌نانو است. همچنین ژیکاکلین را به عنوان چربی‌زدای صنعتی و خانگی را در لیست محصولات خود داریم. در مجموع هفت محصول ما گواهی نانومقیاس دارند.»

وی درباره پیشینه استفاده از این محصولات در پروژه‌های بزرگ ساختمانی گفت: «در فونداسیون پروژه تجاری ایران مال از فوق روان‌کننده ژیکاترون اصلاح شده استفاده کردیم. این کار به مساحت ۴۲۰۰ مترمربع و عمق بیش از ۴ متر و حجم ۱۷۰۰۰ متر مربع انجام شد. این پروژه با بیش از هفت ماه تحقیق و آزمایش انجام شد. در پروژه ساختمان اداری تجاری فرشتگان در جردن تهران و ستاد مرکز بحران گاز تهران همکاری داشته‌ایم.»

به گفته طاهباز، یکی از نقاط قوت شرکت ژیکاوا بخش تحقیق و توسعه است، به طوری که پرسنل این بخش دوره‌های آموزشی خوبی در داخل و خارج از کشور دیده‌اند. بخش تحقیق و توسعه به دنبال بهبود مستمر محصولات تولیدی و ارائه محصولات جدید و مشابه‌سازی محصولات خارجی است.

وی در پایان گفت: «استانداردهایی نظیر استاندارد ملی ۲۹۳۰-۱ و ۲۹۳۰ را دریافت کرده‌ایم و همکاری و مشارکت در تدوین استانداردهای ملی نظیر استاندارد ملی ۸۲۸۷ داشته‌ایم.»

انتهای پیام

بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: